Poziv za učešće na dvodnevnom treningu o zelenoj ekonomiji

Smart kolektiv poziva sve zainteresovane organizacije civilnog društva u Srbiji koje se bave zelenom ekonomijom, zaštitom životne sredine, održivim razvojem i zelenim preduzetništvom da se prijave za učešće na dvodnevnom regionalnom treningu o zelenoj ekonomiji, koji će biti organizovan tokom septembra 2018. godine u Crnoj Gori. Trening organizuje FORS Montenegro u okviru projekta GEAR – Zelena ekonomija za razvoj regiona, na kojem je Smart kolektiv jedna od partnerskih organizacija.

Planiran da traje tri godine, GEAR ima za cilj da poveća broj aktivnosti i uticaj organizacija iz Crne Gore, Srbije, BiH, Makedonije i Albanije u oblasti zaštite životne sredine, zelene ekonomije i održivog poslovanja, a glavne aktivnosti projekta biće fokusirane na uspostavljanje mreže organizacija, jačanje njihovih kapaciteta i promovisanje teme zelene ekonomije u regionu. U okviru projekta planirana je i dodela malih grantova (do 6.000 EUR) organizacijama u Srbiji tokom 2019. godine.

Trening o zelenoj ekonomiji će okupiti trudeset predstavnika civilnih organizacija iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Deset predstavnika organizacija iz Srbije će imati priliku da učestvuju na treningu i povežu se sa svojim kolegama iz regiona. Za sve učesnike organizatori će obezbediti prevoz i smeštaj. O tačnom datumu i mestu održavanja treninga odabrane organizacije će biti obaveštene tokom avgusta.

Za učešće na radionici se možete prijaviti putem ovog linka. Za sva dalja pitanja možete kontaktirati Smart kolektiv putem mejla tamara@smartkolektiv.org

Kriterijumi za prijavu:

  • Aktivnosti organizacije su usmerene ka temama zelene ekonomije, zaštite životne sredine, održivog razvoja ili zelenog preduzetništva.
  • Organizacija postoji duže od godinu dana i ima do sada minimum jedan uspešno realizovan projekat.

Organizacije koje ispunjavaju ove kriterijume biće rangirane na osnovu motivacije da učestvuju na treningu. Deset najbolje rangiranih organizacija biće pozvano na trening.

Rok za prijavljivanje je 15. avgust.

Pored Smart kolektiva, organizacije koje učestvuju u sprovođenju projekta su: FORS Montenegro iz Crne Gore, Centar za razvoj i podršku iz BiH, EKO Svest iz Makedonije, EDEN Centar iz Albanije i Udruženje Slap iz Hrvatske.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za 2016-2017.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *