Uskoro kraj radova na rehabilitaciji regionalne sportske hale u Pančevu

Uprkos vremenskim okolnostima, koje nisu išle na ruku građevincima ovoga leta, izvođač je uspeo da u predviđenom roku obavi planirane radove na unapređenju energetske efikasnosti Hale sportova u Pančevu. Do sada je urađeno 70% planiranih radova u okviru ovog infrastrukturnog projekta, koji je ujedno prvi takve vrste finansiran iz Interreg IPA programa prekogranične saradnje opd nazivom „Energetska efikasnost – preduslov za bolju životnu sredinu u prekograničnom regionu Rumunija-Srbija”. Radovi vredni oko 650.000 evra će unaprediti energetsku efikasnost hale, smanjiti potrošnju prirodnog gasa i emisiju gasova koji izazivaju efekat staklene bašte.

Kako bi se stara zidana komora iz 1969. godine demontirala, neophodno je bilo uraditi otkopavanje i rušenja kod aneksa hale. Sada jepostavljena nova klima komora i pripadajuća opreme za nov sistem grejanja i hlađenja kao i montiran predizolovani cevovod. Deo ovog sistema su i toplotne pumpe koje su montirane na betonski temelj pored objekta. Da bi se postigla maksimalna efikasnost novog sistema, urađeno je čišćenje svih postojećih ventilacionih kanala.

Završena je montaža svih fasadnih panela (termoizolacija fasadnih zidova) na bočnim zidovima objekta i profilne stolarije iznad borilišta. U toku je izvođenje radova na izradi demit fasade, obrada betonskih elemenata na objektu, obrada oko termoizolacionih panela i obrada oko profilne bravarije.

Isporučeni su krovni paneli za aneks hale i ugradnja se planira posle 10. avgusta po završetku demit fasade iznad krova aneksa, dok se će PVC membrana sa izolacijom od 10 cm biti postavljena na krovu hale do 27. avgusta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *