Warning: Parameter 2 to wp_hide_post_Public::query_posts_join() expected to be a reference, value given in /home/zelestr/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286
Otvorene prijave za učešće na Forumu socijalnih inovacija 2019

Otvorene prijave za učešće na Forumu socijalnih inovacija 2019

Šest Forum socijalnih inovacija (SIF2019) će biti održan 30. i 31. maja 2019. godine u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu (Skender-begova 51). Učešće na glavnom programu konferencije 30. maja je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Drugi dan konferencije je namenjen sastancima regionalnih i evropskih mreža.

Prema izveštaju Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta u Evropi posluje 2.8 miliona socijalnih preduzeća koja zapošljavaju 19.1 miliona ljudi. Socijalni preduzetnici i njihovi zaposleni razvijaju održiva biznis rešenja za globalne i lokalne izazove i doprinose stvaranju boljeg društva kroz razvoj inkluzivnije i cirkularne ekonomije.

SIF2019 stavlja u fokus socijalne preduzetnike i organizacije koje su razvile održive i uspešne modele socijalnih inovacija širom regiona Jugoistočne Evrope u oblasti zelene ekonomije, poljoprivrede, inkluzije i zapošljavanja mladih. Zajedno sa njima razgovaraćemo kako razviti održive biznise i koje su najbolje prakse u podržavanju i finansiranju socijalnih inovacija kroz sektore. Sa ključnim akterima socijalne ekonomije iz Regiona, razmotrićemo brojna ključna pitanja: Koliko se razvio ekosistem za socijalnu ekonomiju u prethodnih 5 godina? Kako zajedničkim snagama svi sektori mogu da doprinesu podsticajnijem okruženju za rast socijalnih preduzeća?

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Forumom za odgovorno poslovanje. SIF2019 se održava kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Partneri konferencije su Euclid mreža i Social Impact Award Serbia.

Program konferencije možete preuzeti OVDE.

Rok za registraciju je 28.maj, a prijavni formular se nalazi na ovom LINKU.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte kancelariju Smart kolektiva putem mejla office@smartkolektiv.org ili telefona: +381 11 2659 700.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *