PANČEVO: Proglašeni najbolji sportisti u 2018. godini

U petak, 21. decembra u Kulturnom centru Pančeva priređena je svečanost povodom dodela priznanja najboljim sportistima za 2018. godinu.

Za sportistkinju godine grada Pančeva proglašena je plivačica Plivačkog kluba “Dinamo”, Anja Crevar, a sportista godine je Aleksandar Ilkić, košarkaš KK “Tamiš”. Njima je ovo priznanje uručio predsednik Sportskog saveza Pančeva, Slobodan Bitević. Anja Crevar je ove godine osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu, srebrnu medalju na Mediteranskim igrama, isplivala normu za Svetsko prvenstvo i kandidat je za Olimpijske igre u Tokiju.

Aleksandar je plejmejker KK “Tamiš”, kluba koji je na dobrom putu da se plasira u Super ligu Srbije.

Najbolji klub je Rukometni klub “Dinamo”, a najbolji treber je trener Plivačkog kluba “Dinamo” i Anje Crevar, Marko Spasov.

Najbolja juniorka je Minja Bojović, članica Tekvondo kluba Koloseum, a najbolji junior Stefan Minajlov iz AK Dinamo.

U kategoriji kadeta najbolji ove godine je bio Darko Spaskovski, član Karate kluba “Dinamo”, a u kategoriji kadetkinja Miona Brkić iz Atletskog Kluba “Dinamo”.

Kod pionirki 2018. godine najuspešnija je bila Sara Žunić, karatistkinja “Mladosti”, a kod pionira Marko Milovanović, iz Šahovskog kluba “Svetozar Gligorić”.

Najbolji veteran je Slavko Stanišić iz Džudo kluba “Dinamo”.

Proglašeni su i najbolji u kategoriji školskog sporta:

Ivan Božanić, Gimnazija Uroš Predić, je najbolji učenik, Mina i Nina Čavić iz Osnovne škole “Miroslav Antić” su najbolje učenice, a najbolja osnovna škola je OŠ “Dositej Obradović” iz Omoljice. Najbolja srednja škola je Medicinska škola “Stevica Jovanović”, najbolji profesor Dragan Radosavljević, OŠ “Miroslav Antić”, a najbolji direktor škole Milosav Urošević, direktor OŠ “Goce Delčev” iz Jabuke.

Nagrada za najboljeg sportskog radnika otišla je u ruke Biljane Mioč.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *