Projekat RPK Pančevo nagrađen kao jedan od najboljih

Regionalna saradnja Evroregije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa (DKMT) je 18. maja 2019. na svojoj Skupštini uručila nagrade „Istaknuti u DKMT-u“, kojima se, od 2012. godine, nagrađuju najbolji projekti ove evroregije. Među četiri nagrađena projekta je i projekat „ Podrška MSP – pokretač razvoja regiona“ -1306 na kome je vodeći partner bila Regionalna privredna komora Pančevo i koji je realizovan u saradnji sa Regionalnim centrom za razvoj „Banat“ iz Zrenjanina i Privrednom komorom Rešice iz Rumunije tokom 2013. godine. Tom priliko je predstavnicima Reginalne privredne komore uručena plaketa i povelja za uspešnu realizaciju.

Najpre je organizovano tradicionalno otvaranje granice na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije (kod naseljenog mesta Rabe), koje organizuje Regionalna saradnja Evroregije Dunav-Kriš-Moriš-Tisa (DKMT). Tu je bio organizovan prigodan program za sve prisutne. Tom otvaranju granice je prisustvovao i Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić. Tu je bilo reči o trenutno dva programa koja se realizuju „Železnica snova“ i „Raznobojna saradnja“.

„Železnica snova“ predstavlja nastavak revitalizacije železničke pruge Segedin-Subotica-Bačalmaš-Baja, koja je u dva IPA projekta već pripremljena, a nedavno su, Vlade Mađarske i Srbije na zajedničkoj sednici potpisale Sporazum o izgradnji ove pruge. Kroz projekat „Raznobojna saradnja“ se radi na izgradnji kulturnih i turističkih centara u Morahalomu i na Paliću.

Nakon svečanosti na tromeđi, u mestu Beba Veke održano je zasedanje Skupštine regionalne saradnje Evroregije DKMT. Tokom predsedavanja, uručene su nagrade „Istaknuti u DKMT-u“, kojima se, od 2012. godine, nagrađuju najbolji projekti ove evroregije, a predsedavajući Regionalne saradnje Dunav Kriš Moriš Tisa, Kalin Dobra, uručio je „kocku“, simbol DKMT-a predsedniku Generalne Skupštine Bač-Kiškun, Rideg Laslu, čime je ovoj županiji predato predsedavanje u narednih godinu dana.

U Projektnom timu tokom realizacije projekta „Podrška MSP – pokretač razvoja regiona su ispred Regionalne privredne komore Pančevo, bili su Zoran Černoh kao menadžer projekta, Milena Vujaklija, Daliborka Ivanović, Ljiljana Jelenković, Marija Stanišić i Zoran Virić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *