Otvorene prijave za učešće na Forumu socijalnih inovacija 2019

Šest Forum socijalnih inovacija (SIF2019) će biti održan 30. i 31. maja 2019. godine u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu (Skender-begova 51). Učešće na glavnom programu konferencije 30. maja je besplatno, ali je broj mesta ograničen. Drugi dan konferencije je namenjen sastancima regionalnih i evropskih mreža.

Prema izveštaju Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta u Evropi posluje 2.8 miliona socijalnih preduzeća koja zapošljavaju 19.1 miliona ljudi. Socijalni preduzetnici i njihovi zaposleni razvijaju održiva biznis rešenja za globalne i lokalne izazove i doprinose stvaranju boljeg društva kroz razvoj inkluzivnije i cirkularne ekonomije.

SIF2019 stavlja u fokus socijalne preduzetnike i organizacije koje su razvile održive i uspešne modele socijalnih inovacija širom regiona Jugoistočne Evrope u oblasti zelene ekonomije, poljoprivrede, inkluzije i zapošljavanja mladih. Zajedno sa njima razgovaraćemo kako razviti održive biznise i koje su najbolje prakse u podržavanju i finansiranju socijalnih inovacija kroz sektore. Sa ključnim akterima socijalne ekonomije iz Regiona, razmotrićemo brojna ključna pitanja: Koliko se razvio ekosistem za socijalnu ekonomiju u prethodnih 5 godina? Kako zajedničkim snagama svi sektori mogu da doprinesu podsticajnijem okruženju za rast socijalnih preduzeća?

Forum socijalnih inovacija organizuje Smart kolektiv u partnerstvu sa Forumom za odgovorno poslovanje. SIF2019 se održava kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Koaliciju čine Trag Fondacija, Fondacija Katalist, Smart Kolektiv, Srpski Filantropski Forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije. Partneri konferencije su Euclid mreža i Social Impact Award Serbia.

Program konferencije možete preuzeti OVDE.

Rok za registraciju je 28.maj, a prijavni formular se nalazi na ovom LINKU.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte kancelariju Smart kolektiva putem mejla office@smartkolektiv.org ili telefona: +381 11 2659 700.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *