Pančevci i ove godine na Nišvilu

Međunarodni niški džez festival Nišville 2019 održaće se od 2. do 11. avgusta 2019. godine. Glavni festivalski program na niškoj Tvrđavi odvija se 8, 9, 10. i 11. avgusta. Predstojeće izdanje niškog festivala je dvadeset peto po redu pod imenom Nišville jazz festival, i pored bogatog muzičkog programa koji čini glavni program, posetiocima će ponuditi i kvalitetan međunarodni program u okviru Nišville Jazz Teatarskog festivala, i brojne dokumentarne i igrane filmove sa muzičkom tematikom u okviru programa Nišville Movie Summit 2019.

Ove godine na festivalu će učestvovati i dva pančevačka sastava. U subotu, 10. avgusta, na „Open stejdžu” svoju muziku će predstaviti sastav „Zašto Kafka?”, a iste večeri na „Er stejdžu” nastupiće bluz sastav „Soul Steamers”. Ovaj bend je na „Nišvilu” učestvovao 2016. godine, kada je svoju muziku predstavio publici na dve bine.

U okviru glavnog programa, Nišville jazz festival-a, između ostalih nastupiće: Bob Geldof, Mejsio Parker, Dejvid Mari, Džo Mersa Marli, Kris Poter, Malina Moj, Keni Verner, Kristijan Skot, Leri Vučković, Vlatko Stefanovski i mnogi drugi. Sve o programu i izvođačima možete saznati na zvaničnom sajtu festivala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *